Drømmen om en personlig børnefødselsdag

Børnefødselsdag for de mindste

Et barns første fødselsdag er for de fleste noget ganske særligt. Det er for forældrerne og bedsteforældrerne en stor dag, og den første store milepæl for ens barn eller barnebarn. Vi er blevet gode til at gøre noget ud af vores børns fødselsdage, og de skal fejres på den fineste og flotteste måde. Vi holder gerne fødselsdag hvor både familie og venner deltager – for jo flere der er til at fejre ens barn, jo bedre.

Den første børnefødselsdag skal være hyggelig og indeholde alt det som man som forældre forventer til den første fødselsdag. Der skal ikke mangle noget, og alt skal være perfekt for de gæster som kommer og fejrer ens barn. Vi bager boller, laver kager med vores barns navn på, og serverer mad som både skal give indtryk af overskud, men også behage de mennesker som er gæst til den store dag. Alt dette gør vi for at opfylde vores egne behov, for vi er selv med til at skabe forventninger både til os selv som forældre, men så sandelig også overfor de personer som deltager i vores barns første store begivenhed.

Se det store udvalg af pynt til fest her

Den første fødselsdag

En god fødselsdag kan blive til på mange måder, og er i bund og grund individuel i forhold til ønsker og behov. Vi er alle forskellige, og nogle kaster sig ud i det helt store hvor alt skal være hjemmelavet helt fra bunden, hvor andre finder de let nemmere løsninger med købekage og mad udefra. Uanset hvad vi vælger, gør vi alt i den bedste hensigt overfor vores barn og os selv – vi vil jo gerne gøre det så godt. Vi kan i dag købe så meget fint dekoration til den første børnefødselsdag, og vi gør det i stor stil. Vi kan pynte det flotteste fødselsdagsbord med fine servietter der matcher dugen.

Den perfekte fest

Vi køber blomster og sætter i små vaser, hænger guirlander op, og balloner kan man ikke få for mange af. Det skal være festligt og indikere at her bliver der holdt fødselsdag for det helt specielle barn. Er vores lille dreng eller pige startet i vuggestue eller dagpleje, vælger vi ofte at barnet også skal fejres blandt de små legekammerater som i hjemmet. Som regel bliver en sådan børnefødselsdag holdt hvor barnet bliver passet, for der er både begrænsninger for hvad man må servere for de små, samtidig med at der altid er nogle små børn som skal sove mm. Her er det at en enkelt hjemmelavet bolle, eller en gammeldags ”mælkedreng” er mere end nok til de små i institutionen. Men dermed ikke sagt at der ikke bliver holdt fødselsdag, for det gør der. Der bliver pyntet op med flag, sunget fødselsdagssang og børnene ved udmærket at det er en særlig dag, når der bliver holdt fødselsdag. Så som forældre skal man ikke tage fejl af at der ikke bliver gjort det helt vilde – ungerne nyder det, og finder stor glæde ved en enkelt is. For dem er det jo anderledes end det de plejer, og alt der er anderledes bliver for små børn betragtet som noget stort. Vælger man at servere boller eller andet bagværk, kan man selv som forældre gøre lidt ekstra.

Engangsservice til børnefødselsdag

Man kan tage fine servietter, paptallerkener mm. med i institutionen, og dermed gøre det lidt festligere for børnene. Det er hverken noget som kræver det store, eller noget som pædagogerne eller dagplejeren ser som et problem – tværtimod. Så med de begrænsninger der nu er, kan man sagtens sætte sit personlige præg på børnefødselsdag i vuggestuen eller i dagplejen. Vores børn er noget særligt for os som forældre, og det er helt okay at fejre sit barn i stor stil.

Advertisements

19/10/2013. Fest.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: